PDFALKUUN>Äänitetuotanto

Äänitetuotanto

Mihin minua tarvitaan?

Tänä päivänä kotistudioita syntyy kuin sieniä sateella. Kohtuullisella rahallisella panostuksella on ostettavissa laitteet, joilla on mahdollista äänittää ja miksata melko laadukasta jälkeä. Onko siis mitään järkeä maksaa studioteknikon palveluista?

Jos haluaisin kotini seinälle kaunista esittävää kuvataidetta, voisin astella taidetarvikeliikkeeseen ja ostaa muutamalla eurolla pensselin ja taulukankaan. Mutta se että omistaisin kyseiset tarvikkeet, ei missään nimessä tekisi minusta kuvataiteilijaa. Tarvittaisiin vuosien opiskelua, harjoittelua ja melkoinen määrä lahjakkuutta, että syntyisi mitään, mitä kehtaisi seinälle asettaa. Luultavasti tulisin siihen tulokseen, että parempi olisi vain maksaa oikealle taiteilijalle kyseisestä palvelusta.

Laitteiston omistaminen ei tee kenestäkään äänittäjää tai miksaajaa. Studioteknikon tärkein ja arvokkain työkalu on vuosien opiskelulla ja työkokemuksella harjaannutetut korvat. Niitä ei voi ostaa musiikkiliikkeestä.

Mitä teen?

Olen äänittäjä, miksaaja, masteroija ja tuottaja. Toteutan alusta loppuun kaikenlaiset äänitysprojektisi musiikkityylisi vaatimalla tavalla. Äänitän tarvittaessa myös voiceoverit, äänimainokset, äänikirjat jne. Vai tarvitsetko pelkkää miksausapua? Tai vaikkapa äänittämäsi lauluraidan viritystä melodynellä? Onnistuu! Jos tarvitset mitä tahansa palvelua audioon liittyen, ota rohkeasti yhteyttä sivustolta löytyvällä lomakkeella.

Missä teen?

Pääasiallinen työympäristöni on Orimattilassa sijaitseva Inka Studio. Studiosta löytyy kaksi isoa tarkkaamoa, n. 80m2 soittotila ja ammattitason laitteisto. Akustiikaltaan tarkka kuuntelutila on hyvän äänitysstudion kivijalka, mutta valitettavan useiden studioiden tarkkaamot jättävät toivomisen varaa. Sen sijaan Inka Studion tarkkaamot on akustoitu tinkimättömällä tarkkuudella. On ilo tehdä töitä ympäristössä, missä voi varauksetta luottaa siihen mitä kuulee.

Teen tarvittaessa töitä myös muissa studioissa lock out -asiakkaana, joten kannattaa ottaa yhteyttä, vaikka Inka Studio ei sijainniltaan olisikaan optimaalinen. Esimerkiksi Porvoossa Magnusborgissa sijaitseva Soundtrack Studios on minulle tuttu paikka. Tallennan esityksesi tarvittaessa myös studion ulkopuolella kevyesti liikuteltavalla kalustolla, esimerkkeinä äänitys treenikämpällä, konsertin livetallennus tai vaikkapa sinfoniaorkesterin äänittäminen siihen soveltuvassa tilassa.

Mitä olen tehnyt?

On location -äänitys, miksaus, äänisuunnittelu

Äänitys, miksaus

Äänitys, miksaus

Äänitys, miksaus, masterointi. Soitan myös: basso, perc, Minibrute

Nikolai Nevalainen
Musiikkiteknologi
YHTEYSTIEDOTOrimattila
SOSIAALINEN MEDIAFacebook
© Nikolai Nevalainen 2024
Variando Web Platform
imgEnlarge